כאשר לומדים לנגן על גיטרה, מעבר לשיעורים הבסיסיים אשר מקנים את ההבנה הכללית לגבי קצב ומוזיקה ואת היסודות של הנגינה עצמה, ישנם שיעורים יעודים אשר מקנים לתלמיד יכולות ספציפיות אשר מפתחות את רמת הנגינה ומאפשרות לו להרחיב את היריעה בתחום. סוג השיעור בתהליך הלמידה, נקבע על פי קצב התקדמות התלמיד, הנטייה הטבעית שלו והשאיפה המוזיקלית שלו. תלמיד אשר רכש מיומנויות בסיסיות והגיע לרמה מסוימת בנגינה, יוכל לבחור למשל בשיעור פריטות וכדומה. במאמר זה נתמקד דווקא בשיעור הראשון ללימודי הגיטרה, אשר לרוב יהיה זהה בכל מסגרת בה תבחרו ללמוד.

שיעורי גיטרה – מה בעצם לומדים בשיעור הראשון?

לימוד נגינה הוא אינו לימוד עיוני במהותו, אך ישנם מושגי יסוד וידע תיאורטי מסוים אשר אתם נדרשים לדעת על מנת לפתח יכולת נגינה טובה והבנה מוזיקלית, הנה כמה מן הנושאים אשר לרוב נלמדים במסגרת שיעורי גיטרה ראשונים:

  • רקע: בהתחלה רק לומדים להבין את הכלי עצמו, לרוב יתקיים תדרוך קצר הכולל הסבר כללי על הגיטרה, המבנה, הדרך בה היא מפיקה צליל, קצת היסטוריה והסבר על הסוגים השונים של הגיטרות.
    • יסודות: דבר טכני ראשון אשר נדרש על מנת להתחיל לנגן הוא מציאת היציבה הנכונה לנגינה. יציבה כוללת ישיבה במנח הגוף המדויק ביותר, מיקום של כף היד אשר פורטת באופן אופטימלי, כאשר יש הבדל בין נגינה עם האצבעות לנגינה בעזרת מפרט, מיקום והחזקה של צוואר הגיטרה עם אקורדים, פריטה ואצבעות תומכות. בנוסף, יהיה הסבר לגבי שמות המיתרים, מהמיתר בעל הצליל הגבוה – הוא הדק מבניהם עד למיתר בעל צליל הבס הנמוך – הוא המיתר העבה ביותר ולבסוף מבוא לכיוון הגיטרה.
    • אקורדים ופריטות: זה השלב הכיפי לו כולם מחכים – כאן כבר ממש מתחילים לנגן. לומדים אקורדים בסיסיים כמו למשל A, C, D, E G אקורדים אלה מרכיבים שירים רבים לתרגול, ואם קצב ההתקדמות שלכם מהיר, אפשר אפילו להתחיל ללמוד אקורדים שמצריכים פעולת אצבעות מורכבת יותר כמו למשל "גשר" ליצירת האקורד F וכולי. כמו כן, לומדים פריטות ראשוניות ואיך יש ללחוץ נכון בקרוב לשריגי הגיטרה, על מנת להפיק צליל ברור וחד.
    • מעברים ומקצב בסיסי: לומדים לנגן שירים שהם יותר בסיסיים ופשוטים, כאשר תוך כדי תרגול מבינים איך קוראים אקורדים, מקצב בסיסי ביותר ואיך מבצעים מעבר בין אקורדים באופן חלק ונעים לאוזן. נרחיב ידע הבסיסי אתו התחלנו ואולי עוד כמה הסברים על סוגי אקורדים.

    את החומר שנלמד בשיעור מומלץ מאוד לתרגל כמה שיותר לקראת השיעור השני, כאשר בשלבים מתקדמים יותר אפשר לשלב גם שיעורי גיטרה עם תיאוריה מוזיקלית. הכוללים גם לימוד תווים ומגוון מונחים מקצועיים. באופן עקרוני, בלימודי גיטרה, ברגע שרוכשים את היסודות בצורה ראויה, ניתן להמשיך ולפתח את יכולות הנגינה באופן עצמאי ללא עזרת מורה. בהצלחה!

שיעור גיטרה

עוד טיפים ומדריכים בשבילכם

לימודי גיטרה

לימוד גיטרה למתחילים

אז מה אתם עונים לאנשים ששואלים אתכם "באיזה כלי אתם מנגנים"? אם נמאס לכם לענות "אנחנו מנגנים על עצבים", סימן שכדאי לכם להתחיל ללמוד לנגן

קרא עוד »

תגובות של תלמידים לגיטרה

כתיבת תגובה

היו חברתיים! שתפו!